Gedekte tafel

Menu:

Keltum Keltum Fado bestek

Bestek van Keltum worden gemaakt uit 18/10 edelstaal.

Sola Sola Haags Lofje

Sola, een uitgebreide keuze in ontwerpen van edelstaal bestek.

Villeroy & Boch Villeroy & Boch bestek

Het bekendste edelstaal bestek van Villeroy & Boch is Piemont.

Gero Gero Cube bestek

Mooi Gero bestek voor op tafel, het leven is verrukkelijk! Geniet van de mooie dingen.

WMF WMF bestek

WMF is de grootste en bekendste producent van edelstaal bestekken.

Meer merken
> >

Edelstaal bestek

Edelstaal bestekHet meeste tafelbestek voor thuis wordt gemaakt uit edelstaal. De messen zijn vaak deels gemaakt van edelstaal. Het snijvlak is vaak gemaakt van molybdeenlegeringen, dat blijft beter scherp blijft dan edelstaal. Edelstalen bestekken zijn erg duurzaam en worden het meest verkocht. Besteksets van edelstaal in vele prijsklassen verkrijgbaar, maar er is altijd een keuze voor een ieder budget.

Merken

Keltum edelstaal bestekEr zijn veel aanbieders van edelstalen besteksets, waaronder een aantal van Nederlandse bodem zoals: Gero, Keltum en Sola. Deze bedrijven hebben allemaal een uitgebreid aanbod in tafelbestek. Ook Duitsland kent verschillende bedrijven die een naam hoog te houden hebben als het aankomt op tafelbestek. Bekende Duitse aanbieder van edelstaal bestek zijn Auerhahn, WMF en Villeroy & Boch. Verder zijn er aanbieders van design edelstaal tafelbestek, Boda Nova uit Zweden en Iitala uit Finland.

Merkenoverzicht

Soorten edelstaal

Edelstaal bestekEdelstaal is veredeld roestvrij staal waar nikkeldeeltjes aan het staal zijn toegevoegd. Het nikkel zorgt voor een meer glanzend of gelijkmatig mat uiterlijk vergeleken met puur roestvrij staal. Er zijn twee bekende soorten edelstaal: 18/10 edelstaal en 18/8 edelstaal. Bij goed tafelbestek is er tussen de twee soorten edelstaal geen verschil merkbaar, de twee zijn even goed. Toch zullen veel fabrikanten reclame maken met het feit dat ze gebruik maken van 18/10 edelstaal. Edelstalen bestekken zijn vaak in mat, glanzend of een combinatie van die twee verkrijgbaar. Mat edelstaal is vaak geborsteld of gezandstraald, stralend edelstaal is gepolijst.