Gedekte tafel

Menu:

Wedgwood Wedgwood porselein servies

Wedgwood maakt tijd- loos serviesgoed in allerlei ontwerpen.

Royal Boch Royal Boch aardewerk servies

Royal Boch is bekend van het boerenbont aardewerken servies

Fürstenberg Servies van furstenberg

Fürstenberg is één oude producent van porselein.

GreenGate GreenGate aardewerk servies

GreenGate is het grote Deense Lifestyle merk.

Villeroy & Boch Villeroy & Boch porselein servies

Van klassiek wit tot design; Villeroy & Boch biedt het.

> >

Tafelmanieren

Tafelmanieren zijn gebaseerd op sociale fatsoensregels. De algehele basis is om de tafelgenoten niet te storen met onesthetisch of ongepast gedrag.

Houding

Zorg ervoor dat je rechtop zit, met je benen naast elkaar nooit over elkaar of om de stoelpoot heen geslagen. Leun voor en tijdens het diner niet met de ellebogen op tafel.

Opscheppen

TafelmanierenNeem van elk gerecht slechts een bescheiden portie. Beter is om nog een tweede portie te nemen, in plaats van een vol bord in één keer. Wanneer er een mooi opgemaakte schotel wordt opgediend, moet je er voor zorgen om hier zo min mogelijk wanorde in aan te brengen. Neem van elk onderdeel voorzichtig een kleine hoeveelheid, zodat de schaal er voor anderen ook aantrekkelijk uit blijft zien. Opscheplepels mogen niet in aanraking komen met de spijzen op je bord. Zet de schalen niet nonchalant op tafel neer, maar zorg ervoor dat ze makkelijk onder handbereik van de anderen staan.

Eetwijze

TafelmanierenEr is een aantal gerechten dat niet met een mes gesneden dient te worden. Hieronder vallen aardappelen, spaghetti, macaroni, salade en compote. Hou tijdens het eten de rand van je bord zoveel mogelijk schoon. Schraap het bord niet tot het laatste beetje of kruimeltje leeg. Wanneer je tijdens het eten even wilt pauzeren leg dan mes en vork kruiselings op je bord.

Indien je genoeg hebt gegeten en wilt stoppen, leg dan je mes en vork naast elkaar op het bord, steunend op de rechterrand van het bord.Gebruik regelmatig je servet en zeker voordat je een slok uit je glas neemt.