Gedekte tafel

Menu:

PIP Studio! PIP Studio! aardewerk servies

PiP servies is te herkennen aan vrolijke kleuren.

Royal Boch Royal Boch aardewerk servies

Royal Boch is bekend van het boerenbont aardewerken servies

Blond Amsterdam Blond Amsterdam aardwerk servies

Blond Amsterdam: vrolijke theepotten en ander serviesgoed.

GreenGate GreenGate aardewerk servies

GreenGate is het grote Deense Lifestyle merk.

Wedgwood Wedgwood porselein servies

Wedgwood maakt tijd- loos serviesgoed in allerlei ontwerpen.

Fürstenberg Servies van furstenberg

Fürstenberg is één oude producent van porselein.

Royal Copenhagen Royal Copenhagen porselein servies

Porselein servies van Royal Copenhagen is handgeschillderd.

Villeroy & Boch Villeroy & Boch porselein servies

Van klassiek wit tot design; Villeroy & Boch biedt het.

>

Servies

Aardewerk serviesServies is de verzamelnaam voor al het eetgerei, zoals borden en bekers. Servies kan gemaakt zijn van porselein, aardewerk of een ander materiaal, zoals plastic. Servies is onmisbaar in ieder huishouden en dat is niet alleen iets van de laatste tijd. Ongeveer 30.000 jaar geleden werd al gebruik gemaakt van een primitieve versie van servies. Voor een mooi gedekte tafel is niet alleen het materiaal van het servies van belang ook de kleur speelt een belangrijke rol. Zo kan wit servies altijd en zorgt het voor rust op tafel. Bij een chic diner kan zwart servies met een klassieke en elegante uitstraling de juiste keuze zijn. Bij kerst zal de keuze eerder vallen op bontere kleuren, zoals rood of groen.

Porselein servies

Porselein serviesPorselein servies kent een hele lange geschiedenis. Het eerste porselein werd gemaakt in China. Chinees Porselein ging de hele wereld over. Nu, eeuwen later, wordt het nog steeds gebruikt als grondstof voor exclusief servies. In de 17e eeuw werd in Duitsland succesvol het Chinese porselein nagemaakt. Dit was het begin van Europees porselein. Tegenwoordig wordt porselein over de hele wereld geproduceerd. Er kan dus geconcludeerd kan worden dat porselein de ultieme grondstof is voor servies! Porselein servies hoeft niet duur te zijn. Vaak kunt u bij supermarkten sparen voor porselein servies van merken als Wedgwood en Arzberg. Ook bieden producenten van bekende modelen tweede klasse porselein servies aan, dat veel goedkoper is. Arzberg Tric is een bekend servies waar veel ongecontroleerd porselein van te koop is. U heeft zo iets meer kans op foutjes, maar bespaard veel geld.

Porselein servies merken

Porselein servies Florica DanicaEr zijn veel grote aanbieders van kwalitatief goede porselein servies. Vooral Duits, Britse en Franse bedrijven uit Limoges produceren toonaangevend porselein servies.

Aardewerk servies

Aardewerk serviesAardewerk servies is verkrijgbaar bij vrijwel iedere servieswinkel. Een knappe prestatie, aangezien aardewerk al duizenden jaren dient als grondstof voor bijvoorbeeld borden. Uiteraard is de kwaliteit van aardewerk servies aanzienlijk verbeterd. Serviezen van aardewerk zijn er in veel prijs categorieën: van goedkoop tot zeer exclusief. Er is dus voor ieder budget een mooi aardewerk servies te koop. Wanneer er geen porseleinen servies beschikbaar is, is een mooi en stijlvol aardewerk servies een goed alternatief voor een mooi gedekte tafel. Veel aardewerk producenten hebben niet zo'n lange historie als de meeste porselein producenten. Maar de serviezen zijn er niet minder mooi om. De Finse producenten Arabia en Iittala maken modern design servies. En wie kent het volijke aardewerk servies van Pip Studio! of het landelijke servies van World of Jet niet?

Aardewerk servies merken

Aardewerk servies, Pip Studio!

In verhouding tot porselein servies is het aanbod van aardewerk servies vele malen groter. Bijna ieder land heeft zijn eigen bekende aardewerk servies producent.

Plastic servies

Plastic servies groenPlastic servies wordt vooral gebruikt omdat het licht en makkelijk mee te nemen is. Het kan niet kapot vallen en is eenvoudig schoon te maken. Plastic servies is geschikt wanneer buiten wordt gegeten, zoals op de camping. Plastic servies is ook handig om kinderen te leren eten, omdat het vrijwel niet stuk kan. Er zijn veel aanbieders van plastic servies. Het Britse Emma Bridgewater heeft een mooi melamine servies dat zeer geschikt is voor een bij een picknick of de barbecue. En het mooiste melamine servies doet qua ontwerpen al lang niet meer onder voor normaal servies. Het is een blijft plastic servies, maar de kwaliteit van melamine servies is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dus als u goed voor de dag wil komen bij een picknick of barbeque is er mooi melamine servies een goede keuze.

Plastic servies merken

Melamine servies Rosti MepalEr wordt veel plastic servies aangeboden. Maar het meeste is van matige kwaliteit en vaak naar een aantal keer gebruik weer op. Als u goede sier wilt maken tijdens een picknick is het natuurlijk belangrijk dat het servies dat u mee heeft er mooi uit ziet en degelijk is, ook al is het van plastic gemaakt.