Gedekte tafel

Menu:

Royal Leerdam Royal Leerdam wijnglazen

Royal Leerdam is een Nederlandse producent van glaswerk.

Riedel Riedel wijnglazen

Riedel is de bekendste producent van wijnglazen.

Schott Zwiesel Scott Zwiesel wijnglazen

Schott Zwiesel maakt de mooiste wijnglazen.

Villeroy & Boch Villeroy & Boch wijnglazen

Villeroy & Boch wijnglazen worden gemaakt van kristal of van gewoon glas.

WMF WMF wijnglazen

WMF maakt prachtige en functionele kristallen wijnglazen

Wedgwood Wedgwood wijnglazen

Wedgwood wijnglazen worden o.a. ontworpen door Vera Wang.

Meer merken
>

Wijnglazen

Spiegelau Grandissimo GlazenEen drinkglas is heel simpel gezegd een hol voorwerp om uit te drinken. Er bestaan vele soorten drinkglazen en ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals kristal en glas. Maar ze hebben allemaal de volgende drie onderdelen gemeen.

Wijnglas

Rode wijnglasEen wijnglas is een drinkglas waaruit wijn of champagne wordt gedronken. Er bestaan verschillende soorten wijnglazen voor: rode wijn, witte wijn, sherry en champagne. Zelfs per streek en per land kunnen wijnglazen verschillen. Duitsland heeft veel verschilldende producenten van drinkglazen zo is Nachtmann een bekende producent van kristallen wijnglazen. De wijnglazen hebben meestal een voet, een steel en een kelk. De wand van een wijnglas is dun, waardoor de wijn goed tot zijn recht komt.

Wijnglazen merken

Spiegelau wijnglasWijnglazen zijn er in veel soorten en maten en in verschillende prijscategorieën. Hieronder vindt u een overzicht van de bekendste merken wijnglazen.

Cocktailglas

CocktailglasEen cocktailglas is een drinkglas met een steel en een wijde, puntvormige kelk. De voet is wijd genoeg om voor balans te zorgen. De steel zorgt ervoor dat het drinkglas vastgehouden kan worden zonder met lichaamstemperatuur de drank te beïnvloeden. Het cocktailglas wordt ook wel Martiniglas genoemd omdat deze cocktail hierin wordt geserveerd. De naam cocktailglas is afgeleidn van de kleurijke staart van een haan.

Bierglas

BierglasEen bierglas is speciaal ontworpen om bier uit te drinken. Voor speciaal bier worden dikwijls de bijhorende drinkglazen gebruikt. Bekende soorten bierglazen zijn de: bierpul, boerke, bokaal, jonker, kelk, koetsiersglas, ribbel, fluitje, stiefel, tulpglas, vaasje en voetglas. Kortom voor ieder biertjes is er het perfecte bierglas om het vanuit te drinken.